Ga jij voor een goede techniek of voor een belabberde uitvoering?

Ga jij voor een goede techniek of voor een belabberde uitvoering?

Je kent het misschien wel, aan het begin van de les ben je als warming up rustig met lichte gewichten bezig. Waardoor je goed op je techniek kan letten, je krijgt van de trainer nog een aantal tips om jouw techniek nog beter te maken. Eigenlijk gaat het best wel lekker, totdat er na de warming up gezegd wordt dat je het start gewicht voor de workout mag gaan zoeken en dat je daar 8 minuten de tijd voor hebt. Aan het begin van die 8 minuten gaat het nog oké, krijgt nog wat tips van je trainer. Tegen het einde merk je al dat je heel gefocust moet zijn op je techniek om hem nog goed uit te voeren.
Op zich nog niks mis mee als je dat ook maar blijft doen tijdens je workout. Maar daar gaat het vaak mis. Zodra het laatste piepje van de klok gaat verander je in een ongeleid projectiel dat alleen nog maar denkt aan het gewicht zo snel mogelijk van a naar b verplaatsen. Hoe?? dat maakt niet uit, als ik maar zo snel mogelijk van mijn workout af ben. Of je morgen ergens last van hebt? Op dat moment denk je van niet, maar wees eens eerlijk ben jij je bed weleens uit gestapt dat er iets niet lekker zat in je lichaam?

Waarom zou je het risico willen lopen om blessure te krijgen? Is het doel van sporten niet dat je beter wil worden dan je was? Werk daarom ook veel aan je technieken en luister naar je trainer.

Waarom je aan je techniek zou moeten werken? Heel simpel.
je techniek wordt beter waardoor je beter gaat bewegen. Doordat je beter gaat bewegen tijdens het trainen ga je dat ook merken in je dagelijks leven, je wordt bewuster van je houding en je dagelijkse dingen gaan makkelijker.
Wanneer je aan je techniek werkt zal je ook merken dat je steeds sterker wordt, je meer gewicht kan liften en de kans op blessures vermindert.
Eigenlijk klinkt het allemaal best logisch toch?
Wellicht denk je dat je techniek naar een paar lesjes wel goed is. Maar niks is minder waar het duurt echt wel langer dan een paar lesjes. Om een goede techniek te krijgen is het oefenen, oefenen en nog eens oefenen.  Dat is ook de reden waarom wij een Squat Challenge zijn begonnen.

We gaan 100 dagen lang wall sqauts maken. Had ik al gezegd dat een goede techniek tijd kost?
Hoe gaat het in zijn werk?
100 dagen lang gaan we 50 wall facing squats maken, dit wil zeggen dat we voor een muur gaan squaten. Voor de afstand vanaf de muur geldt dat als je naar beneden beweegt je niet met je gezicht de muur raakt. Markeer deze afstand want je wilt wel steeds dichter naar de muur toe. Met als doel zo dicht mogelijk bij de muur staan tijdens je squaten.

De uitvoering van de squat;
–  Voeten op heup breedte
–  Core aanspannen
–  Billen naar achter en zakken
–  Hakken op de grond houden
–  HOOFD RECHT OP JE ROMP HOUDEN

Houd in gedachten dat je naar die 100 dagen een betere techniek beheerst (mits je hem goed uitvoert), je meer uit je trainingen kunt halen en er profijt bij heb in je dagelijks leven.

Ga jij met ons de uitdaging aan?

Sebastiaan & Monique

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake
Deze website en/of de third-party tools verwerken persoonlijke data.
Je kunt je uitschrijven via de volgende link Uitschrijven