Ik wil eigenlijk wel starten met CrossFit maar zie ertegenop!

Voor de zoveelste keer was ik weer op zoek naar een manier om aan mij fitheid te werken. Van collega’s had ik gehoord en gezien dat CrossFit heel goed werkt voor hen. Thuis gekomen pak ik mijn tablet erbij, gooi Google open en ga op zoek naar CrossFit.

Plop…. Daar hebben we allemaal informatie over de CrossFit. Verbazend kijkend denk ik; Of ik hier heel blij mee ben weet ik nog niet. Alle mensen die CrossFit doen op deze foto’s zijn wel mega fit. MMMM ik denk dat ik eerst fitter en sterker moet worden voordat ik dit kan. Zou ik dan eerst gaan hardlopen zodat ik alvast wat conditie kan opbouwen en als dat goed gaat kan ik er na het hardlopen ook wel wat spierversterkende oefeningen bij gaan doen.

Terwijl ik me dit bedenk hoor ik al en stemmetje in mijn hoofd ga je dit echt doen?
Ik leg de tablet weg en laat het even bezinken. Een dag gaat voorbij, twee dagen gaan er voorbij en voor ik het in de gaten heb zijn we een 2 weken verder en nog geen actie hebt ondernomen!

Na te vaak uitstellen heb ik al mijn moed bij elkaar verzameld en de eerste stap gezet.
Greep mijn tablet er weer bij en boekte adviesgesprek en voordat ik het wist ging ik starten met CrossFit.

Poh ook al had ik besloten te starten, vond ik het nog steeds wel spannend. Wat nou als het toch te uitdagend is of wat nou als ik de techniek niet goed doe!

Gelukkig bestond de kick-off uit 5 trainingen die ik één op één met een coach deed. Waarbij hij alles rustig uitlegde over de trainingen en wat er van je verwacht wordt. Zo vertelde hij dat we elke training gaan kijken welke intensiteit of oefening ik die training mag doen. Wat ik echt heel fijn vond is dat er veel tijd voor de techniek was tijdens deze trainingen zodat je de basis weet waar je op dient te letten tijdens de trainingen.

Ik ben achteraf gezien blij dat ik op deze manier gestart ben bij CrossFit V12.

Dit is natuurlijk niet mijn verhaal, maar van een van onze leden die nu met veel plezier bij ons sport.

Wil jij over een maand ook zeggen ik ben blij dat ik op deze manier gestart ben? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan.

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake
Deze website en/of de third-party tools verwerken persoonlijke data.
Je kunt je uitschrijven via de volgende link Uitschrijven