Gedachten; Vriend of vijand?

Je hoort het hoogstwaarschijnlijk vaker, maar zijn je gedachten nou echt je vriend of vijand.
Heb je hier weleens over nagedacht? Heb je überhaupt weleens nagedacht over je gedachten?
Voor veel mensen zijn gedachten dingen die er gewoon zijn, staan er niet bij stil en gaan weer verder met datgene waar ze mee bezig waren en hun bij behorende gedachten.

Stel je eens voor dat je met negatieve gedachten rondloop en daar mee rond blijft lopen, dan kan dit een vijand van je worden. Maar wat gebeurt er als je in dezelfde situatie positieve gedachten zou hebben?

Even een klein voorbeeldje; je hebt de smaak goed te pakken met betrekking op een gezonde LIJFSTIJL, je bent lekker aan het sporten, bent goed bezig met gezond eten en neemt voldoende rust.
Dan ineens popt eruit niets een gedachte op ik heb vandaag echt geen zin om te sporten, of ik ga echt niet weer in de keuken staan om te koken. De kans is groot dat jij aandacht geeft aan deze gedachten en dan ook echt niet ga sporten of koken. Kan een keertje zou je denken, maar stel die gedachten komen de volgende dag weer, de dag daarna en dat gaat zo een paar dagen door.
Het gevolg je sport niet zoveel meer begint ongezonder te eten terwijl je eigenlijk een ander doel voor ogen had. Je negatieve gedachten zijn dus je vijand geworden.

Stel je nu eens dezelfde situatie voor maar dan met positieve gedachten. Vanavond weer een lekkere gezonde maaltijd klaar maken waardoor ik weer vol energie kan gaan sporten. Kan ik na het sporten weer met een voldaan gevoel naar huis. Wat zal nu denk je gebeuren? Je gedachten worden je vriend. De vriend die jouw brandstof is voor het volhouden.

Je zal nu misschien denken heel mooi verhaaltje van je Sebastiaan, maar die gedachten zitten er nou eenmaal en daar kan ik niks aan doen. Dat is nou precies waar het omgaat we denken vaak dat de gedachten die we hebben er altijd zijn en zien ze aan als werkelijkheid. Maar zijn ze dat ook?
We hebben namelijk allemaal gedachten maar we zijn niet onze gedachten.
Wat als je zelf bepaalt wat je kan doen met je gedachten?

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake
Deze website en/of de third-party tools verwerken persoonlijke data.
Je kunt je uitschrijven via de volgende link Uitschrijven