CrossFit V12 standaardbanner

Wanneer kan ik beginnen met CrossFit?

×
Ga terug naar het overzicht

Wanneer kan ik beginnen met CrossFit?

Eigenlijk is het antwoord hierop heel makkelijk, nu meteen.

Dat klinkt misschien wel heel makkelijk maar het is echt zo. Je hoeft niet eerst fitter of sterker te worden dan je nu al bent. Je hoeft niet alle oefeningen of technieken te beheersen voordat je kunt beginnen.  

Vaak wordt er gedacht dat je super fit en sterk moet zijn om CrossFit lessen te kunnen volgen. Maar niks is minder waar, CrossFit trainingen zijn er juist voor om fitter en sterker te worden.
Het mooie van het CrossFit concept is dan ook juist dat je ongeacht je fitheid, je kracht of niveau gewoon mee kan doen met de trainingen. Doordat onze ervaren coaches jou tijdens de trainingen begeleiden en helpen doe jij de training op je eigen niveau.

Zo letten ze op je uitvoering. Lukt een uitvoering nog niet, dan passen we hem aan. Dit kan een aanpassing zijn in de beweging van de oefening of in het gewicht dat je gebruikt bij de oefening. Is je conditie nog een verbeter punt? Dan wordt daar ook rekening mee gehouden. In plaats van een stuk rennen kan je bijvoorbeeld run walk run doen, of een kortere afstand rennen. En zo zijn er nog veel meer dingen die we naar ieders niveau kunnen aanpassen. De coaches doen dit iedere les weer zodat jij met iedere les mee kan doen en met kleine stapjes steeds fitter en sterker wordt.

Maar het werkt natuurlijk ook de andere kant op. Zien we dat je bepaalde dingen al heel goed kan, dan zullen we jouw motiveren om die oefening uitdagender te maken. Door bijvoorbeeld het gewicht iets aan te passen zodat het wat zwaarder wordt.

Een andere reden waarom je meteen zou kunnen starten is;

Bij ons doe je altijd een 3×3 intro. Tijdens deze 3 lessen gaan we 1 op1 bezig met de basis van CrossFit. We leren jou een aantal basis oefeningen, je leert hoe CrossFit het best werkt voor jou en je went op een goede manier aan je CrossFit trainingen.
Tevens leren wij jouw kennen. Zo komen we erachter wat je wilt bereiken, wat je al wel kan en wat je nog niet kan. Op deze manier weten wij waar we op moeten letten tijdens de trainingen zodat we jou zo goed mogelijk kunnen begeleiden tijdens de trainingen.  

Kort samengevat, het is altijd een goed moment om te beginnen met CrossFit. Benieuwd naar meer? Doe een keer met ons mee!

Proefles aanvragen Ga terug naar het overzicht
beginnen

Beginnen

Net als met alles moet je eerst starten om vooruit te komen. Bij ons start je met een 3×3 Intro. Zo kun je laagdrempelig kennismaken met CrossFit.

leren

Leren

Op deze manier leer je de basistechnieken die we in de lessen gebruiken. Tijdens de 3×3 Intro leer jij de juiste uitvoering van de technieken.

verbeteren

Verbeteren

Volg de lessen, werk aan je techniek en gebruik de feedback van je coach. Op deze manier behaal je het maximale uit je workouts.

herhalen

Herhalen

Blijf dit consequent herhalen en je zult zien dat je steeds beter wordt. Uiteindelijk kun je jouw training gaan intensiveren. Let’s Go!

CrossFit V12 onze sportschool

Onze sportschool

CrossFit V12

CrossFit V12 is gevestigd op een grote locatie in Rhenen. Daar hebben we de ruimte om onze leden van alles aan te bieden. Bij CrossFit V12 geloven we in de filosofie achter de sport CrossFit. Namelijk, het uitvoeren van veelzijdige oefeningen en afwisselingen trainingen waarmee je all-round fit wordt. Lees hier alles over ons.

CrossFit V12

Klaar om fit te worden?

Tijdens een gratis vrijblijvend gesprek laten we je kennismaken met onze sportschool en beantwoorden we al je vragen. We willen samen met jou kijken naar je doelstellingen en wat we kunnen doen om daar te komen. Je kunt bij ons terecht voor individuele- en groepslessen. Vul hieronder je gegevens in en we nemen z.s.m. contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.