10 Manieren om Verantwoordelijkheid voor Jezelf te Nemen

Als ik je zou vragen of gezond eten belangrijk is, zou je waarschijnlijk ‘natuurlijk’ zeggen, toch? En als ik zou vragen of lichaamsbeweging essentieel is voor gezondheid en welzijn, zou je waarschijnlijk met ja antwoorden. Dus als we weten dat voeding en lichaamsbeweging de magische formule zijn voor een levendig gezond leven, waarom doen we het dan niet? Waarom geven we prioriteit aan het een boven het ander? Waarom stellen we het ene uit en worden we er pas serieus over wanneer we wakker geschud worden door een waarschuwing, zoals buiten adem raken na een trap of een hoge bloeddrukmeting?

In mijn ervaring met het werken met honderden mensen bij CrossFit V12, is verantwoordelijkheid de sleutel. We zijn vaak bereid onszelf keer op keer teleur te stellen, maar als iemand anders op ons rekent, staan we voor hen klaar.

We komen opdagen voor anderen omdat we hen niet willen teleurstellen, maar we stellen onszelf keer op keer teleur. We rechtvaardigen waarom we ons niet aan ons voedingsplan kunnen houden, we verzinnen excuses waarom we vandaag de sportschool moeten overslaan en beloven onszelf om het morgen opnieuw te proberen – of nog beter, maandag fris te beginnen. Ondertussen catalogiseren we onbewust elke keer dat we niet voor onszelf opkomen als weer een mislukking, en na verloop van tijd gaan we onszelf zien als onbekwaam, onbekwaam en zwak van geest.

Op anderen vertrouwen om ons verantwoordelijk te houden is oké – op korte termijn. Als we net beginnen, hebben we die hulp nodig. We hebben die aanmoediging en ondersteuning nodig terwijl we goede gewoonten ontwikkelen. Bij CrossFit V12 hebben we een raamwerk van verantwoordelijkheid om mensen te helpen die willen beginnen. We sturen herinneringen, we controleren, we begroeten je telkens wanneer je binnenkomt, we geven high-fives, we volgen op en we vieren met je telkens wanneer je een mijlpaal bereikt.

Onze gemeenschap van mede-leden helpt ook bij deze verantwoordelijkheidsinspanning. Die vriend die normaal gesproken met je in de les zit, merkt het op als je er niet bent en stuurt je een vriendelijk bericht om te vragen hoe het met je gaat. We laten je weten dat je niet vergeten bent en dat we willen dat je er bent.

En nu komt hier de waarheid een beetje hard aan: hoeveel moeite we ook doen om je verantwoordelijk te houden, uiteindelijk komt het op jou neer. Het is aan jou om elke dag bewust te kiezen voor vooruitgang naar je doelen. We zullen je altijd toejuichen en je helpen, maar als je niet betrokken bent bij het proces, werkt het op de lange termijn niet.

Dus hoe voorkomen we dat we onszelf teleurstellen en creëren we een vangnet om onze doelen te bereiken?

Hier zijn 10 tips om jezelf verantwoordelijk te houden voor je doelen:

  1. Doe mee in de gemeenschap. We willen je helpen! Het is ons vak! Als je niet meedoet, mis je een belangrijk onderdeel van de magie. Wie zou er nu niet willen dat een groep gelijkgestemde mensen je bij elke stap aanmoedigt?
  2. Stel herinneringen in op je telefoon. Plan je workouts als afspraken die je niet kunt missen. Stel een alarm in voor wanneer je moet beginnen met het voorbereiden van je gezonde maaltijd, zodat je niet naar de klok kijkt, beseft dat je geen tijd hebt en uit gemakzucht iets ongezonds pakt.
  3. Vertel een coach wanneer je van plan bent om naar de les te komen. Door je intenties kenbaar te maken, creëer je de verwachting dat je ze wilt nakomen.
  4. Print een kalender uit, hang hem op een zichtbare plek en streep de dagen af waarop je naar de sportschool bent gegaan of trouw bent gebleven aan je voedingsplan, zodat je visueel al je successen kunt zien. Het is bevredigend om te zien dat je inspanningen zich opstapelen en het zal je intenties versterken om door te gaan!
  5. Deel je verhaal op sociale media of een ander openbaar forum. Er is iets te zeggen voor het openlijk delen! Zelfs als niemand op sociale media je voortgang opvolgt, zal het publiekelijk claimen van iets je eerder geneigd maken om je woord te houden.
  6. Maak foto’s van je voortgang. Om onze voortgang te zien, moeten we onthouden waar we begonnen zijn. We raken gewend aan hoe we er nu uitzien omdat verandering subtiel en geleidelijk is. Door terug te kijken naar ons startpunt en het te vergelijken met waar we nu zijn, kunnen we onze voortgang sinds dag één evalueren.
  7. Plan kwartaalgesprekken met een coach om doelen te stellen. Als je lid bent bij CrossFit V12, willen we deze gesprekken elke kwartaal met je inplannen, dus neem contact op om ze op de kalender te zetten! Als je hier geen lid bent, zoek dan een vriend die ook verantwoordelijkheid nodig heeft en plan kwartaaldata om je voortgang te bespreken en doelen voor de toekomst te stellen.
  8. Herinner jezelf voortdurend aan je “waarom”. Een doel is geweldig, maar als we niet weten waarom we het willen bereiken, betekent het niet veel. Vraag jezelf af waarom je wilt focussen op je fitness en voeding. Hoe zal het je leven beïnvloeden? Hoe zal het je laten voelen? Het kan ook geen kwaad om jezelf wat voor te stellen. Stel je mentaal voor als de persoon die je jezelf ziet zijn als je doelen zijn bereikt. Zodra je een solide “waarom” hebt, herinner jezelf er dagelijks aan, zodat je het internaliseert en dicht bij je hart houdt.
  9. Maak er geen alles-of-niets van. “Rome is niet in één dag gebouwd” – we kennen allemaal dat gezegde, en het is waar! We zijn op een reis, geen snelle trip naar de supermarkt. Er zullen ups en downs zijn. Er zullen plateaus zijn. Er zullen criticasters, stress en zelftwijfel zijn. Laat die dingen je niet van je pad afbrengen. Erken ze, bedank ze voor wat ze je over jezelf hebben geleerd, en ga vervolgens verder met vooruitgang boeken.
  10. Beloon jezelf bij het behalen van microdoelen. Iedereen houdt van een beloning, toch? Stel microdoelen langs de weg naar je GROTE doelen en beloon jezelf wanneer je die mijlpalen bereikt. Bijvoorbeeld, als iemand 30 pond wil verliezen, kunnen ze zichzelf een klein cadeau geven voor elke vijf pond die ze kwijtraken. Iemand die zich wil richten op voeding kan zichzelf belonen voor elke volledige week waarin ze op koers blijven of hun buiten-de-deur eten tot een acceptabel minimum beperken voor die week. Deze beloningen hoeven ook geen geld te kosten – wees creatief met dingen waar je van geniet en verwen jezelf!

Er zijn nog veel meer manieren om jezelf verantwoordelijk te houden, dus ontdek wat voor jou werkt. Wat eens werkte, werkt misschien niet voor altijd – verander regelmatig dingen om enthousiast en gemotiveerd te blijven over je succes.

Als je hulp nodig hebt om aan je gezondheid en welzijn te werken, neem dan gerust contact met ons op! We plannen graag een vrijblijvend gratis intake met je in waarin we praten over jou, je huidige levensstijl en je doelen, en we helpen je een actieplan te maken. Boek er hier een!

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake
Deze website en/of de third-party tools verwerken persoonlijke data.
Je kunt je uitschrijven via de volgende link Uitschrijven