Hoe Lang houdt jouw lichaam het vol zonder onderhoud??

Heb jij wel eens nagedacht over wat investeren in je lichaam voor jou kan betekenen?
Om heel heerlijk te zijn dacht ik vroeger ook nooit echt over investeren in mezelf na.
In ieder geval niet zoals ik het nu doe. Ik kocht vroeger liever een grote flat screen of een nieuwe IPhone, deed aan krachttraining en was goed bezig met eten (tenminste dat dacht ik toen).
Had ik een blessure dan deed ik een paar dagen rustiger aan het is vanzelf gekomen dus zal ook wel weer vanzelf weggaan. Maar helaas werkt dit niet altijd zo! Lees maar eens mij volgende verhaal;

Tijdens mijn krachttraining liep ik geregeld tegen een plafond aan. Ook al had ik toen die tijd genoeg kennis om de oefening goed uit te voeren, er ontbrak toch nog een stukje. De kennis over hoe je het beste een trainingsschema kon maken. Hoe zat het nou met rust en wat was het beste qua setjes? Het hielp ook niet mee dat ik me eigen schema qua oefeningen maakte, op een of andere manier kiezen we toch vaak voor de dingen die ons makkelijk afgaan of die we leuk vinden om te doen. Toen die tijd dacht ik dat ik dus goed te investeerde in me lichaam, maar doordat ik de keuze had gemaakt om bij een goedkope sportschool te gaan trainen (waar ze me niet verder konden helpen dan een standaard schema wat iedereen krijgt bij binnenkomst) haalde ik dus lang niet alles uit mijn trainingen.
Daarnaast vond ik het ook moeilijk om naar mijn lichaam luisteren als het aangaf dat er iets niet goed zat. Nee joh het is maar een pijntje, het is vanzelf gekomen dus gaat ook wel weer vanzelf weg. En dan ook nog eens de gedachten ik moet blijven sporten want anders             Nou dat anders werd een langdurige blessure aan me schouder en lies. Wat uit eindelijk resulteerde in helemaal niet meer trainen, motivatie weg en eigenlijk vond ik het wel best, iedere keer als de fysio zei je mag weer beginnen kreeg ik er toch weer last van.

Hoe ik over het punt ben heen gekomen dat ik toch weer ben gaan sporten, een goede leefstijl heb gecreëerd dat bij me past? En balans in me leven heb? (zie vorige blog) Door in me zelf te investeren.
En dan niet hoe ik er vroeger overdacht maar, op een geheel andere wijze. Ik ging tijd, geld en energie steken in dingen die me verder konden helpen. Om het sporten weer op te pakken en zonder terug te vallen in blessures heb ik een andere keuze gemaakt dan de keren ervoor. Ik ben een CrossFit box gaan zoeken waar ze me goed deden begeleiden en het mooie daaraan is dat ze je ook vertellen wat je moet doen! Hierdoor doe je ook dingen die je normaal niet zo snel zou doen. Maar dat terzijde, de eerste keer toen ik de prijs hoorde schrok ik wel € 85,- per maand om 3 in de week te mogen sporten? Daar kon ik voorheen 2.5 maand onbeperkt voor sporten. Maar ik had me voor genomen om het anders aan te pakken en dat heb ik gedaan! En daar heb ik nooit spijt van gehad. De mensen waar ik terecht kwam waren er niet om snel te cashen en je aan je lot over te laten, nee ze hielpen me verder. Doordat de begeleiding vele malen beter was ben ik lichamelijk veel sterker en vitaler geworden. Mijn blessure in me schouder verdween en met mijn lies ging het steeds beter. Doordat ik koos voor een beter begeleiding die wat meer koste werd me dagelijks leven een stuk aangenamer.

Toen kwamen we op een ander aspect aan, gezonde voeding. Maar wat hoort er nou bij een gezonde leefstijl en wat is nou de goede keuze van de voeding bij het sporten? (daar een andere keer meer over). Ik had in het verleden al eens resultaat gehaald met een diëtist bij een sportschool. Maar of dat het op een goede manier gegaan is?              Laten we het erop houden dat ik na die tijd wat problemen had met eten. Dus ook daarmee op zoek naar iemand die mijn verder kon helpen om dit weer normaal te krijgen, en gelukkig die mensen bestaan. Dus daar heb ik tijd, energie en geld in gestoken met als resultaat dat ik weer normaal eet met voedingspatroon dat bij mij past.

En als laatste naast het sporten en voeding kwam ik nog 1 ding tegen waar ik aanging werken. Ontspanning, rust en mobiliteit. Ons lichaam heeft namelijk meer nodig dan sporten en gezonde voeding, het heeft ook rust en ontspanning nodig. Dus ik ging werken om mijn spanning uit mijn lichaam te krijgen door Romwod (range of motion workout) te gaan doen. Daarnaast kwam ik ook in aanraking met BSR (body stress release) om de spieren weer te laten ontspannen van alle spanning die in de jaren opgebouwd was.
Als laatste zorgde ik ook voor op de juiste momenten rust in te plannen.

We investeren bakken met geld in auto’s, motoren en huizen want stel je eens voor dat het kapot gaat. Maar wat nou als jouw lichaam kapotgaat door achterstallig onderhoud of door te bezuinigen op je lichaam? We vergeten vaak dat we maar 1 lichaam hebben of we denken dat alles wel goed komt. Maar hoe ga jij met je lichaam om? Zuinig? Of denk je ik zie het allemaal wel als het lichaam ermee op begint te houden? Vaak zijn we dan te laat en is er aan bepaalde dingen al niks meer te doen.

Nou hoor ik mensen denk, ja maar voor jou is het heel normaal en je vindt het allemaal leuk want het is jouw werk. Think again!! Ook ik vind niet alles leuk en heb niet altijd zin om hier mee bezig te zijn. Maar ik wil wel zo goed mogelijk voor me lichaam zorgen, en dat is dan ook de reden dat ik me ertoe kan en moet zetten van mezelf.

Dit is natuurlijk mijn manier van investeren in mezelf, maar dat kan voor iedereen in andere maten zijn. Je moet iets doen wat bij je past en aan de dingen werken die jij belangrijk vindt!

Dus nogmaals heb jij er wel eens over nagedacht Hoe Lang houdt jouw lichaam het vol zonder onderhoud??

Sebastiaan.

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake
Deze website en/of de third-party tools verwerken persoonlijke data.
Je kunt je uitschrijven via de volgende link Uitschrijven