CrossFit V12 standaardbanner

Sporten met COPD

×
Ga terug naar het overzicht

Een jaar of 8 geleden werd ik voor het eerst geconfronteerd met COPD.
‘Gelukkig’ ging het niet om mij zelf, maar wel iemand dicht bij mij.
Deze persoon is destijds ook voor de aandoening aan het revalideren gegaan.
Tijdens de revalidatie werd er veel aandacht besteed aan de onderwerpen die in deze post staan.
Om het verhaal dichtbij te houden wil het volgende graag met jullie delen.

Tijdens de revalidatie had ik het genoegen om een dag mee te lopen. Van de oefeningen met lopen, eten maar ook trainen schrok ik behoorlijk. Er werd met mijn nagebootst wat de mensen met COPD meemaken. En ik kan jullie vertellen dat was best beangstigend. Je komt echt voor ons, gezonde mensen behoorlijk wat zuurstof te kort. Wat tijdens 1 van de oefeningen op de fiets bij mij bijna in hyperventilatie eindigde. Zo zal je met alles wat je gewend bent het tempo terug moeten schroeven. Veel rustig aan doen, zo ervaren hun bij iets simpels als eten hetzelfde als wij met een zware hardloop intervaltraining. Ja je leest het goed, eten. Ga het zelf maar eens ervaren door meteen naar een zware interval (op het hoogste tempo) een boterham te eten! En gelijk, anders is het effect van de ervaring weg. Voor de personen met COPD is veel rusten en energie verdelen/sparen een belangrijk punt om het leven zo aangenaam als mogelijk te houden.

Voor mij was het zeer leerzaam en zal ik ook niet zo snel meer oordelen over iemand die op het oog er gezond uitziet ook gezond is. En dan heb ik het voornamelijk over de hulpmiddelen waar deze mensen gebruik van maken zoals een rollator.
COPD zie je namelijk niet altijd aan de buitenkant.

Zie voor tips onze Facebook post

Monique

Ga terug naar het overzicht
beginnen

Beginnen

Net als met alles moet je eerst starten om vooruit te komen. Bij ons start je met een 3×3 Intro. Zo kun je laagdrempelig kennismaken met CrossFit.

leren

Leren

Op deze manier leer je de basistechnieken die we in de lessen gebruiken. Tijdens de 3×3 Intro leer jij de juiste uitvoering van de technieken.

verbeteren

Verbeteren

Volg de lessen, werk aan je techniek en gebruik de feedback van je coach. Op deze manier behaal je het maximale uit je workouts.

herhalen

Herhalen

Blijf dit consequent herhalen en je zult zien dat je steeds beter wordt. Uiteindelijk kun je jouw training gaan intensiveren. Let’s Go!

CrossFit V12 onze sportschool

Onze sportschool

CrossFit V12

CrossFit V12 is gevestigd op een grote locatie in Rhenen. Daar hebben we de ruimte om onze leden van alles aan te bieden. Bij CrossFit V12 geloven we in de filosofie achter de sport CrossFit. Namelijk, het uitvoeren van veelzijdige oefeningen en afwisselingen trainingen waarmee je all-round fit wordt. Lees hier alles over ons.

CrossFit V12

Klaar om fit te worden?

Tijdens een gratis vrijblijvend gesprek laten we je kennismaken met onze sportschool en beantwoorden we al je vragen. We willen samen met jou kijken naar je doelstellingen en wat we kunnen doen om daar te komen. Je kunt bij ons terecht voor individuele- en groepslessen. Vul hieronder je gegevens in en we nemen z.s.m. contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.