Wat is CrossFit?

Crossfit V12

Wat is crossfit?

CrossFit is een manier van fitness, waarin verschillende manieren van trainen gecombineerd worden tot één trainingsvorm. Tijdens de CrossFit trainingen worden er elementen uit o.a gewichtheffen, powerliften, gymnastiek en strongman gebruikt. Maar CrossFit is meer dan dat.

Gratis adviesgesprek Tarieven
×
Wat is CrossFit?

Fitter, sterker en gezonder

Wat is crossfit?

Het is een dynamische manier van trainen waarbij het doel ligt op fit, sterk en gezond worden. Van oorsprong komt het CrossFit concept uit de Verenigde Staten en wordt de nadruk gelegd op functionele lichaamsbewegingen. Ons lichaam is gemaakt om functionele bewegingen uit te voeren zoals rennen, springen, duwen, gooien, tillen, klimmen en trekken. Functional Movement staat centraal in CrossFit.

Gratis adviesgesprek

Wat is CrossFit?

In onze sportschool

CrossFit box

In een CrossFit box, wat staat voor een sportschool, zul je geen ruimte vol machines aantreffen zoals in een reguliere sportschool. Echter zal je wel materiaal tegenkomen zoals halterstangen, kettlebells, gymnastiek ringen, touwen om in te klimmen, medicijnballen en ga zo maar door. CrossFit staat voor een gevarieerde manier van trainen waardoor geen training hetzelfde is. Hierdoor is CrossFit uitdagend, leuk en populair.

Gratis adviesgesprek

Groepstrainingen CrossFit V12

Wat bieden we

Groepstrainingen

CrossFit trainingen worden in het algemeen in groepsverband gegeven. Iedereen doet dezelfde training (WOD) en dit brengt een leuke, sportieve competitie met zich mee. Tijdens de trainingen wordt er door de coach rekening gehouden met je niveau of eventuele beperkingen, zoals blessures. Deze manier van trainen zorgt ervoor dat CrossFit boxen vaak een hechte gemeenschap zijn. Mocht je toch meer behoefte hebben om alleen te trainen is dit ook een mogelijkheid.

Gratis adviesgesprek

Jouw sportdoelen behalen

We helpen je

Persoonlijke doelen

Mensen kiezen om verschillende redenen voor CrossFit, om bijvoorbeeld overgewicht te verliezen, fitter en sterker te worden of om beter te worden in de huidige sport. CrossFit trainingen kunnen je ook helpen bij het behalen van je doelen. Een andere reden om aan CrossFit te doen is om zelfverzekerder te worden, aan het einde van de dag je energie kwijt te raken en mensen te leren kennen. Het staat voor fitheid, gezondheid, harmonie, vriendschap, competitie, uitdagingen, doorzettingsvermogen en nog veel meer. CrossFit is meer dan alleen sporten, het is een levensstijl.

Gratis adviesgesprek

Veelgestelde vragen

Waarin verschilt CrossFit met andere sporten?
CrossFit is een vorm van fitness waarbij elementen van gymnastiek, atletiek, roeien en gewichtheffen met elkaar gecombineerd worden in één sport. Bij CrossFit gaat het er niet om dat je je specialiseert in één onderdeel, maar dat je vaardigheden ontwikkelt binnen alle disciplines.
Kan ik met een blessure en/of beperking CrossFitten?
Tijdens de trainingen houden we rekening met blessures of beperkingen. Maar jouw behandelaar bepaalt in welke mate je nog kan sporten.
Ik ben nog niet fit. Is het dan verstandig om te CrossFitten?
Je kunt zeker starten met CrossFit. CrossFit trainingen zijn er juist voor om je fitter, sterker en gezonder te maken. Onze coaches zorgen ervoor dat jij de trainingen op je eigen niveau doet zodat jij steeds een beetje fitter en sterker wordt.
Is CrossFit geschikt voor ouderen?
CrossFit is zeker geschikt voor ouderen en biedt ook vele voordelen. Tijdens de CrossFit lessen bouw je kracht op en word je fitter en mobieler. Ongeacht je leeftijd kan je altijd meedoen met reguliere lessen of je doet mee met onze Senior CrossFit lessen.
Wat is jullie opzegtermijn?
We hanteren geen contracten waar je lang aan vast zit. Wij geloven erin dat je met plezier moet sporten en niet komt sporten omdat je nog enkele maanden vastzit aan je contract. Daarom hanteren we een opzegtermijn van een maand. De opzegtermijn gaat in vanaf eind van de maand van je opzegging.
Wat is jullie sportaanbod?
Wij bieden meer aan dan alleen CrossFit. Denk aan:

  • Yoga.
  • Strength.
  • (Weight) liftoefeningen.
  • Kids/ teens.
  • Personal training.

Zijn jullie een officiële CrossFit box?
Ja, wij zijn door CrossFit erkend als officiële CrossFit Box.
Wat wordt verstaan onder 3x3 intro?
Bij ons begint je CrossFit avontuur met een 3×3 intro om je goed voor te bereiden op jouw CrossFit avontuur. Tijdens de 3×3 intro leren we jou beter kennen en jij leert hoe de CrossFit trainingen werken. De drie lessen zijn 1-op-1 zodat we alle aandacht voor jou hebben en jij went meteen aan de intensiteit van CrossFit.
Ik ben zwanger maar wil wel blijven trainen. Hebben jullie daar ervaring mee?
Ja, wij hebben ervaring met het trainen tijdens en na je zwangerschap. Met de juiste aanpassingen kan je gewoon door blijven trainen.
Wat is de minimumleeftijd?
De minimumleeftijd voor de reguliere lessen is 16 jaar. Maar niet getreurd, we hebben ook CrossFit kids/teens.
Wat moet ik meenemen?
Zorg voor stevige sportschoenen en comfortabele sportkleding. Een bidon/fles met wat te drinken, handdoek en uiteraard je beste humeur en een dosis doorzettingsvermogen. Wij zorgen voor de rest.
Andere vraag? Neem contact op.

Neem contact op

beginnen

Beginnen

Net als met alles moet je eerst starten om vooruit te komen. Bij ons start je met een 3×3 Intro. Zo kun je laagdrempelig kennismaken met CrossFit.

leren

Leren

Op deze manier leer je de basistechnieken die we in de lessen gebruiken. Tijdens de 3×3 Intro leer jij de juiste uitvoering van de technieken.

verbeteren

Verbeteren

Volg de lessen, werk aan je techniek en gebruik de feedback van je coach. Op deze manier behaal je het maximale uit je workouts.

herhalen

Herhalen

Blijf dit consequent herhalen en je zult zien dat je steeds beter wordt. Uiteindelijk kun je jouw training gaan intensiveren. Let’s Go!

CrossFit V12 onze sportschool

Onze sportschool

CrossFit V12

CrossFit V12 is gevestigd op een grote locatie in Rhenen. Daar hebben we de ruimte om onze leden van alles aan te bieden. Bij CrossFit V12 geloven we in de filosofie achter de sport CrossFit. Namelijk, het uitvoeren van veelzijdige oefeningen en afwisselingen trainingen waarmee je all-round fit wordt. Lees hier alles over ons.

CrossFit V12

Klaar om fit te worden?

Tijdens een gratis vrijblijvend gesprek laten we je kennismaken met onze sportschool en beantwoorden we al je vragen. We willen samen met jou kijken naar je doelstellingen en wat we kunnen doen om daar te komen. Je kunt bij ons terecht voor individuele- en groepslessen. Vul hieronder je gegevens in en we nemen z.s.m. contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.