Wanneer kan ik beginnen met CrossFit?

Wanneer kan ik beginnen met CrossFit?

Eigenlijk is het antwoord hierop heel makkelijk, nu meteen.

Dat klinkt misschien wel heel makkelijk maar het is echt zo. Je hoeft niet eerst fitter of sterker te worden dan je nu al bent. Je hoeft niet alle oefeningen of technieken te beheersen voordat je kunt beginnen.  

Vaak wordt er gedacht dat je super fit en sterk moet zijn om CrossFit lessen te kunnen volgen. Maar niks is minder waar, CrossFit trainingen zijn er juist voor om fitter en sterker te worden.
Het mooie van het CrossFit concept is dan ook juist dat je ongeacht je fitheid, je kracht of niveau gewoon mee kan doen met de trainingen. Doordat onze ervaren coaches jou tijdens de trainingen begeleiden en helpen doe jij de training op je eigen niveau.

Zo letten ze op je uitvoering. Lukt een uitvoering nog niet, dan passen we hem aan. Dit kan een aanpassing zijn in de beweging van de oefening of in het gewicht dat je gebruikt bij de oefening. Is je conditie nog een verbeter punt? Dan wordt daar ook rekening mee gehouden. In plaats van een stuk rennen kan je bijvoorbeeld run walk run doen, of een kortere afstand rennen. En zo zijn er nog veel meer dingen die we naar ieders niveau kunnen aanpassen. De coaches doen dit iedere les weer zodat jij met iedere les mee kan doen en met kleine stapjes steeds fitter en sterker wordt.

Maar het werkt natuurlijk ook de andere kant op. Zien we dat je bepaalde dingen al heel goed kan, dan zullen we jouw motiveren om die oefening uitdagender te maken. Door bijvoorbeeld het gewicht iets aan te passen zodat het wat zwaarder wordt.

Een andere reden waarom je meteen zou kunnen starten is;

Bij ons doe je altijd een 3×3 intro. Tijdens deze 3 lessen gaan we 1 op1 bezig met de basis van CrossFit. We leren jou een aantal basis oefeningen, je leert hoe CrossFit het best werkt voor jou en je went op een goede manier aan je CrossFit trainingen.
Tevens leren wij jouw kennen. Zo komen we erachter wat je wilt bereiken, wat je al wel kan en wat je nog niet kan. Op deze manier weten wij waar we op moeten letten tijdens de trainingen zodat we jou zo goed mogelijk kunnen begeleiden tijdens de trainingen.  

Kort samengevat, het is altijd een goed moment om te beginnen met CrossFit. Benieuwd naar meer? Doe een keer met ons mee!

Proefles aanvragen

Start hier

Boek een gratis intake zodat wij alles over jouw doelen te weten kunnen komen en zodat we samen kunnen bepalen hoe we jou het beste kunnen helpen bij het behalen van deze doelen.
Gratis Intake
Deze website en/of de third-party tools verwerken persoonlijke data.
Je kunt je uitschrijven via de volgende link Uitschrijven