CrossFit V12 standaardbanner

Ga jij voor een goede techniek of voor een belabberde uitvoering?

×
Ga terug naar het overzicht

Ga jij voor een goede techniek of voor een belabberde uitvoering?

Je kent het misschien wel, aan het begin van de les ben je als warming up rustig met lichte gewichten bezig. Waardoor je goed op je techniek kan letten, je krijgt van de trainer nog een aantal tips om jouw techniek nog beter te maken. Eigenlijk gaat het best wel lekker, totdat er na de warming up gezegd wordt dat je het start gewicht voor de workout mag gaan zoeken en dat je daar 8 minuten de tijd voor hebt. Aan het begin van die 8 minuten gaat het nog oké, krijgt nog wat tips van je trainer. Tegen het einde merk je al dat je heel gefocust moet zijn op je techniek om hem nog goed uit te voeren.
Op zich nog niks mis mee als je dat ook maar blijft doen tijdens je workout. Maar daar gaat het vaak mis. Zodra het laatste piepje van de klok gaat verander je in een ongeleid projectiel dat alleen nog maar denkt aan het gewicht zo snel mogelijk van a naar b verplaatsen. Hoe?? dat maakt niet uit, als ik maar zo snel mogelijk van mijn workout af ben. Of je morgen ergens last van hebt? Op dat moment denk je van niet, maar wees eens eerlijk ben jij je bed weleens uit gestapt dat er iets niet lekker zat in je lichaam?

Waarom zou je het risico willen lopen om blessure te krijgen? Is het doel van sporten niet dat je beter wil worden dan je was? Werk daarom ook veel aan je technieken en luister naar je trainer.

Waarom je aan je techniek zou moeten werken? Heel simpel.
je techniek wordt beter waardoor je beter gaat bewegen. Doordat je beter gaat bewegen tijdens het trainen ga je dat ook merken in je dagelijks leven, je wordt bewuster van je houding en je dagelijkse dingen gaan makkelijker.
Wanneer je aan je techniek werkt zal je ook merken dat je steeds sterker wordt, je meer gewicht kan liften en de kans op blessures vermindert.
Eigenlijk klinkt het allemaal best logisch toch?
Wellicht denk je dat je techniek naar een paar lesjes wel goed is. Maar niks is minder waar het duurt echt wel langer dan een paar lesjes. Om een goede techniek te krijgen is het oefenen, oefenen en nog eens oefenen.  Dat is ook de reden waarom wij een Squat Challenge zijn begonnen.

We gaan 100 dagen lang wall sqauts maken. Had ik al gezegd dat een goede techniek tijd kost?
Hoe gaat het in zijn werk?
100 dagen lang gaan we 50 wall facing squats maken, dit wil zeggen dat we voor een muur gaan squaten. Voor de afstand vanaf de muur geldt dat als je naar beneden beweegt je niet met je gezicht de muur raakt. Markeer deze afstand want je wilt wel steeds dichter naar de muur toe. Met als doel zo dicht mogelijk bij de muur staan tijdens je squaten.

De uitvoering van de squat;
–  Voeten op heup breedte
–  Core aanspannen
–  Billen naar achter en zakken
–  Hakken op de grond houden
–  HOOFD RECHT OP JE ROMP HOUDEN

Houd in gedachten dat je naar die 100 dagen een betere techniek beheerst (mits je hem goed uitvoert), je meer uit je trainingen kunt halen en er profijt bij heb in je dagelijks leven.

Ga jij met ons de uitdaging aan?

Sebastiaan & Monique

Ga terug naar het overzicht
beginnen

Beginnen

Net als met alles moet je eerst starten om vooruit te komen. Bij ons start je met een 3×3 Intro. Zo kun je laagdrempelig kennismaken met CrossFit.

leren

Leren

Op deze manier leer je de basistechnieken die we in de lessen gebruiken. Tijdens de 3×3 Intro leer jij de juiste uitvoering van de technieken.

verbeteren

Verbeteren

Volg de lessen, werk aan je techniek en gebruik de feedback van je coach. Op deze manier behaal je het maximale uit je workouts.

herhalen

Herhalen

Blijf dit consequent herhalen en je zult zien dat je steeds beter wordt. Uiteindelijk kun je jouw training gaan intensiveren. Let’s Go!

CrossFit V12 onze sportschool

Onze sportschool

CrossFit V12

CrossFit V12 is gevestigd op een grote locatie in Rhenen. Daar hebben we de ruimte om onze leden van alles aan te bieden. Bij CrossFit V12 geloven we in de filosofie achter de sport CrossFit. Namelijk, het uitvoeren van veelzijdige oefeningen en afwisselingen trainingen waarmee je all-round fit wordt. Lees hier alles over ons.

CrossFit V12

Klaar om fit te worden?

Tijdens een gratis vrijblijvend gesprek laten we je kennismaken met onze sportschool en beantwoorden we al je vragen. We willen samen met jou kijken naar je doelstellingen en wat we kunnen doen om daar te komen. Je kunt bij ons terecht voor individuele- en groepslessen. Vul hieronder je gegevens in en we nemen z.s.m. contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.