CrossFit V12 standaardbanner

Balans

×
Ga terug naar het overzicht

We leven steeds meer in maatschappij waar er steeds meer van ons verwacht wordt, we hollen, vliegen en rennen de hele dag. Deadlines, taken die snel tussen door moeten en alledaagse dingen. Waardoor je eind van de dag uitgeput op de bank ploft. Voetjes gaan misschien wel even omhoog, de tv aan en even lekker niks doen. Het zou natuurlijk ook het tegenovergestelde kunnen zijn; je komt thuis even snel wat eet en je duikt weer achter je laptop tot in de late uurtjes. Volgende ochtend loopt de wekker weer bijtijds af en het hele riedeltje begint weer van vooraf aan. Het lijkt soms wel of je slaaf bent van je eigen leven (de waan van de dag) Herkenbaar?  Voor mij was dit zeker herkenbaar. Ik werd regelmatig veel te vroeg wakker, stapte me bed uit en nog voordat ik aan bij het voeteneinde was waren mijn gedachten stroom al meteen op vollen toeren aan het draaien. Ik moet dit nog, dat moet ik nog doen, wil vandaag ook nog sporten en het zou ook wel even fijn zijn om vandaag wat aandacht aan mijn vriendin te besteden. Ik merkte dat dit steeds vaker gebeurde.

Op zulke momenten is de balans ver te zoeken. Maar wat is nu een goede balans? Dat is lastig te bepalen. Nou ja lastig, lastig is het niet …. het is alleen niet voor iedereen tegelijk te definiëren.
Balans in het leven is voor iedereen anders, omdat we allemaal andere doelen en verwachtingen in ons leven hebben. Voor mij betekend balans dat ik naast het runnen van me eigenzaak ook voldoende tijd met mijn vrouw kan doorbrengen. Dan bedoel ik niet samen onder een dekentje op de bank liggen en tv kijken. Dan wil ik dingen doen waar je echt iets aan hebt met elkaar (behalve elkaar warm houden).
Tijd om af en toe wat voor me zelf te doen of met vrienden. Soms even mezelf voor 5 minuten uitpluggen zonder me druk te maken over dingen die er eigenlijk niet echt toe doen op dat moment.

Eén ding is zeker, je hebt echt balans in je leven nodig.  Je wilt niet iedere dag het idee hebben dat je niet geleefd hebt of een slaaf ben geweest van alle taken die je nog te doen had.
Maar hoe kan je nou zorgen dat je meer balans in je leven krijgt?
Een aantal voorbeelden zijn;

  • Plan leuke dingen in voor jezelf
  • Ontplug je eigen soms even van de digitale druk
  • Plan leuke dingen met je familie of vrienden
  • Plan af en toe even 5 minuten helemaal niks
  • Plan in om te bewegen, of dit nu sporten is of een stuk stevig doorwandelen
  • HOUDT JE AAN DE AFSPRAKEN

Je denkt nu misschien wel hij is helemaal gek op plannen, nou dat klopt ook. Als je dingen niet plan dan stel je ze al gauw uit. Dus vandaar ook plannen en je daar aan houden.

Er gaan nu ongetwijfeld gedachten door je hoofd heen; leuk verhaal van Sebastiaan maar ik ben echt druk! Tuurlijk we zijn allemaal druk maar we kunnen zoveel meer als we een goede balans hebben. Wat nou als je niet altijd uitgeput bent, of als je meer tijd had voor je hobby’s of andere dingen die je graag zou willen doen. Dat terwijl je ook meer uit je werk kan halen doordat je lekkerder in je vel zit.

Denk er eens over na hoe het voor jou eruit zou zien, meer balans en rust in je leven.
Wat wil je veranderen? Waar ga jij beginnen? Focus je eerst op 1 ding en als dat goed ga doe je nummer 2 en zo implanteer je telkens een extra ding dat je wilt verander.

Blijf je focus op het genen houden dat je afspreek met jezelf, net zo lang tot dat het een gewoonte wordt.

~ Sebastiaan ~

Ga terug naar het overzicht
beginnen

Beginnen

Net als met alles moet je eerst starten om vooruit te komen. Bij ons start je met een 3×3 Intro. Zo kun je laagdrempelig kennismaken met CrossFit.

leren

Leren

Op deze manier leer je de basistechnieken die we in de lessen gebruiken. Tijdens de 3×3 Intro leer jij de juiste uitvoering van de technieken.

verbeteren

Verbeteren

Volg de lessen, werk aan je techniek en gebruik de feedback van je coach. Op deze manier behaal je het maximale uit je workouts.

herhalen

Herhalen

Blijf dit consequent herhalen en je zult zien dat je steeds beter wordt. Uiteindelijk kun je jouw training gaan intensiveren. Let’s Go!

CrossFit V12 onze sportschool

Onze sportschool

CrossFit V12

CrossFit V12 is gevestigd op een grote locatie in Rhenen. Daar hebben we de ruimte om onze leden van alles aan te bieden. Bij CrossFit V12 geloven we in de filosofie achter de sport CrossFit. Namelijk, het uitvoeren van veelzijdige oefeningen en afwisselingen trainingen waarmee je all-round fit wordt. Lees hier alles over ons.

CrossFit V12

Klaar om fit te worden?

Tijdens een gratis vrijblijvend gesprek laten we je kennismaken met onze sportschool en beantwoorden we al je vragen. We willen samen met jou kijken naar je doelstellingen en wat we kunnen doen om daar te komen. Je kunt bij ons terecht voor individuele- en groepslessen. Vul hieronder je gegevens in en we nemen z.s.m. contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.