CrossVit V12 9 fundamentals

CrossFit V12

9 fundamentals

De 9 fundamentele oefeningen de bouwstenen van iedere CrossFit workout. Heb je de 9 fundamentals onder de knie? Dan heb je de juiste basis om oefeningen te combineren. Bij CrossFit V12 leren we je de 9 fundamentals zodat jij iedere oefeningen aankan.

Onze werkwijze
×

Time to start

9 Fundamentals

Squat

De squat is een basisoefening waarbij je alle spieren in je onderlichaam traint. Voornamelijk de hamstrings, heupen, quadriceps en bilspieren.

Front squat

Met de front squat train je je benen, buikspieren en onderrug. De oefening vraagt om balans, flexibiliteit en mobiliteit.

Overhead squat

De overhead squat is een uitdagende oefening waarbij je je armen omhooghoudt in de squat. Je traint kracht, mobiliteit, flexibiliteit en stabiliteit.

Shoulder press

De shoulder press is een goede manier om de schouders te trainen. Je traint namelijk de hele schoudergordel. De oefening vormt de basis van alle schouderoefeningen.

Push press

Met de push press trian je nog steeds voornamelijk je schouders. Alleen door een klein dipje je te maken kan je het gewicht explosiever naar boven brengen.

Push jerk

De push jerk is een samengestelde oefening waarbij het gewicht vanaf je schouders boven je hoofd dient te komen. Dit doe je door je explosief lang te maken en vervolgens met je lichaam onder het gewicht te zakken.

Deadlift

Met de deadlift sterk je je onderrug en je core spieren. Met de oefening bouw je kracht en spiermassa op.

Sumo deadlift high pull

De Sumo deadlift high pull is een oefening waarmee je je hamstrings, bilspieren en rug traint. Zo worden explosieve – en op kracht gebaseerde – bewegingen makkelijker.

Medicine ball clean

Bij deze oefening lift je een medicijnbal. Zo leer je op een makkelijke en veilige manier de (weightlifting oefening) clean.

9 Fundamentals CrossFit V12

De basis oefeningen

Waarom zijn de 9 fundamentals belangrijk?

Crossfit staat bekend als een zeer gevarieerde trainingsmethode met veel gevarieerde oefeningen. De 9 fundamentals vormen de basis van alle oefeningen. Het zijn de bouwstenen voor de workouts. Zodra je de basis kent en beheerst kun je de oefeningen gaan combineren. Ook zul je moeilijke technieken sneller snappen als je ze kan opsplitsen in de basis oefeningen.

Neem contact op

beginnen

Beginnen

Net als met alles moet je eerst starten om vooruit te komen. Bij ons start je met een 3×3 Intro. Zo kun je laagdrempelig kennismaken met CrossFit.

leren

Leren

Op deze manier leer je de basistechnieken die we in de lessen gebruiken. Tijdens de 3×3 Intro leer jij de juiste uitvoering van de technieken.

verbeteren

Verbeteren

Volg de lessen, werk aan je techniek en gebruik de feedback van je coach. Op deze manier behaal je het maximale uit je workouts.

herhalen

Herhalen

Blijf dit consequent herhalen en je zult zien dat je steeds beter wordt. Uiteindelijk kun je jouw training gaan intensiveren. Let’s Go!

CrossFit V12 onze sportschool

Onze sportschool

CrossFit V12

CrossFit V12 is gevestigd op een grote locatie in Rhenen. Daar hebben we de ruimte om onze leden van alles aan te bieden. Bij CrossFit V12 geloven we in de filosofie achter de sport CrossFit. Namelijk, het uitvoeren van veelzijdige oefeningen en afwisselingen trainingen waarmee je all-round fit wordt. Lees hier alles over ons.

CrossFit V12

Klaar om fit te worden?

Tijdens een gratis vrijblijvend gesprek laten we je kennismaken met onze sportschool en beantwoorden we al je vragen. We willen samen met jou kijken naar je doelstellingen en wat we kunnen doen om daar te komen. Je kunt bij ons terecht voor individuele- en groepslessen. Vul hieronder je gegevens in en we nemen z.s.m. contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.